Ovengebakken Sushi Cupjes
Equipment
- muffinvorm
Ingrediënten
- 300 gram zalm
- 250 gram sushirijst
- 3 nori vellen
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- Voor de saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels sesamolie
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel sriracha saus
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Knip de nori vellen in kwarten met een schaar.
- Beleg elk stuk nori met een laagje sushirijst (bevochtig je handen een beetje om plakken te voorkomen) en druk ze in de muffinvorm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de zalm in blokjes en marineer met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Meng goed met een siliconen spatel.
- Verdeel de gemarineerde zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
- Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Terwijl de sushi cupjes bakken, bereid je de toppings voor.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en snijd de bosui in schuine ringen.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
- Haal de sushi cupjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Top ze af met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en een lepel van de zelfgemaakte saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze ovengebakken sushi cupjes als een smakelijk en origineel hapje, perfect voor een feestje of als onderdeel van een sushi avond thuis.