Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 2 eieren gesplitst
- Frituurolie
- 5 dl melk
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Paneermeel
- Peper
- Bloem
- Losgeklopt ei
Instructies
- Maak een dikke bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor en giet koude melk erbij.
- Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
- Neem van het vuur en voeg eierdooiers en Parmezaanse kaas toe.
- Breng op smaak met peper (geen zout, kaas is al zout).
- Spreid uit op een plaat en laat volledig afkoelen.
- Snijd in rechthoekige kroketten.
- Wentel in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
- Laat enkele uren rusten in de koelkast.
- Bak goudbruin in frituurolie op 185°C.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een tomatensaus of aioli.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g