Parmezaanse kaaskroketten

Een bord met knapperige, goudbruine Parmezaanse kaaskroketten, vers gebakken en gerangschikt op een rustieke houten plank. De rechthoekige kroketten hebben een krokante paneerlaag en één kroket is doorgesneden, waardoor de romige, gesmolten Parmezaanvulling zichtbaar is. Het gerecht is gegarneerd met verse basilicumblaadjes en een snufje geraspte Parmezaanse kaas. Ernaast staat een schaaltje marinara-dipsaus. De setting bevat een houten tafel, een linnen servet en warme sfeerverlichting die de rijke texturen en smaken benadrukt.

Parmezaanse kaaskroketten

Heerlijke Parmezaanse kaaskroketten, een smaakvol en krokant borrelhapje.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
afkoeltijd 1 uur
Total time 1 uur 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eieren gesplitst
  • Frituurolie
  • 5 dl melk
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Paneermeel
  • Peper
  • Bloem
  • Losgeklopt ei

Instructies

  • Maak een dikke bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor en giet koude melk erbij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg eierdooiers en Parmezaanse kaas toe.
  • Breng op smaak met peper (geen zout, kaas is al zout).
  • Spreid uit op een plaat en laat volledig afkoelen.
  • Snijd in rechthoekige kroketten.
  • Wentel in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  • Laat enkele uren rusten in de koelkast.
  • Bak goudbruin in frituurolie op 185°C.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een tomatensaus of aioli.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch