Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet
Een heerlijke pastasalade met een romige tonijnsaus, kipreepjes en frisse kappertjes. Deze salade is perfect voor een feestelijke maaltijd of als bijgerecht tijdens de kerst.
Equipment
- grote kom
- kookpan
Ingrediënten
- 500 g pasta bijv. Honig Schelpjes
- 2 eetlepels boter
- 400 g kipfilet in reepjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 300 g tonijn in olie uitgelekt
- 1 blikje ansjovis uitgelekt
- ½ dl olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels kappertjes
- 4 dl zelfgemaakte mayonaise
- 4 eetlepels augurkjes kleingesneden
- Verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Bak de reepjes kip in boter met zout en peper in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
- Pureer in een keukenmachine de tonijn, ansjovis, olijfolie, citroensap en 3 eetlepels kappertjes tot een gladde pasta.
- Roer de tonijnsaus door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de tonijnsaus en de gebakken kip door de afgekoelde pasta.
- Garneer de salade met de overgebleven kappertjes, augurkjes en verse basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de romige tonijnsaus en de lichte smaken van de salade.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g