Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet

Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet

Een heerlijke pastasalade met een romige tonijnsaus, kipreepjes en frisse kappertjes. Deze salade is perfect voor een feestelijke maaltijd of als bijgerecht tijdens de kerst.
Porties: 10
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g pasta bijv. Honig Schelpjes
  • 2 eetlepels boter
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 300 g tonijn in olie uitgelekt
  • 1 blikje ansjovis uitgelekt
  • ½ dl olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepels kappertjes
  • 4 dl zelfgemaakte mayonaise
  • 4 eetlepels augurkjes kleingesneden
  • Verse basilicum

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, spoel af met koud water en laat afkoelen.
  • Bak de reepjes kip in boter met zout en peper in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
  • Pureer in een keukenmachine de tonijn, ansjovis, olijfolie, citroensap en 3 eetlepels kappertjes tot een gladde pasta.
  • Roer de tonijnsaus door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de tonijnsaus en de gebakken kip door de afgekoelde pasta.
  • Garneer de salade met de overgebleven kappertjes, augurkjes en verse basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de romige tonijnsaus en de lichte smaken van de salade.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade / Vis
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst