Penne met Tonijn en Krokant Broodkruim

Penne met Tonijn en Krokant Broodkruim

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 14 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Hapjespan of braadpan
  • antiaanbakpan

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 g penne pasta
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 500 g cherrytomaten
  • 75 g waterkers
  • 4 tonijnsteaks

Instructies

  • Ontkorst de sneetjes brood en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin.
  • Laat het broodkruim vervolgens afkoelen op keukenpapier.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Snijd de ansjovis fijn en halveer de cherrytomaten.
  • Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes gedurende 1 minuut.
  • Voeg de ansjovis en cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Giet de penne af en meng deze door het tomatenmengsel.
  • Verwarm alles goed door.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur 1-2 minuten per kant, net als bij biefstuk, tot ze rosé zijn.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Snijd de tonijn in reepjes en leg deze op de pasta.
  • Strooi de waterkers en het krokante broodkruim over de pasta.
  • Serveertips:
  • Serveer de penne met tonijn en krokant broodkruim direct voor een heerlijke maaltijd.
  • Garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en verse basilicumblaadjes voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 6 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij