Penne met Tonijn en Krokant Broodkruim
Equipment
- Keukenmachine of blender
- Hapjespan of braadpan
- antiaanbakpan
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud witbrood
- 6 eetlepels olijfolie
- 400 g penne pasta
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje ansjovisfilets
- 500 g cherrytomaten
- 75 g waterkers
- 4 tonijnsteaks
Instructies
- Ontkorst de sneetjes brood en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin.
- Laat het broodkruim vervolgens afkoelen op keukenpapier.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Snijd de ansjovis fijn en halveer de cherrytomaten.
- Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
- Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes gedurende 1 minuut.
- Voeg de ansjovis en cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
- Giet de penne af en meng deze door het tomatenmengsel.
- Verwarm alles goed door.
- Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur 1-2 minuten per kant, net als bij biefstuk, tot ze rosé zijn.
- Breng de pasta op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
- Snijd de tonijn in reepjes en leg deze op de pasta.
- Strooi de waterkers en het krokante broodkruim over de pasta.
- Serveertips:
- Serveer de penne met tonijn en krokant broodkruim direct voor een heerlijke maaltijd.
- Garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en verse basilicumblaadjes voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 6 g | Sugar: 7 g