Pergedel jangung

Mais koekjes uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 60 gram rijstmeel
  • 1 theelepels chilipoeder
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 ei losgeklopt
  • 2,4 dl water
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 bosui
  • 300 gram mais korrels
  • 1 pan olie

Instructies

  • Zeef de bloem, rijstmeel, zout, peper en chilipoeder in een kom en maak een kuil in het midden.
  • Roer het ei en water door elkaar en giet het in het kuiltje.
  • Klop het met een pollepel tot een glad beslag of doe het geheel in een keukenmachine.
  • Voeg knoflook, ui en mais toe en roer het met de hand door elkaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en maak hoopjes van 2eetlepels van het mengsel in de pan.
  • Druk de hoopjes enigszins plat en bak ze aan beide kanten bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze licht met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dressings / Nagerecht
Land van herkomst Indonesië