Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons
Een verrassende pittige radijssoep met een romige touch, geserveerd met knapperige croutons voor extra bite.
Ingrediënten
- 2 bosjes radijs 8 radijsjes apart gehouden, even gekookt en in plakjes gesneden
- Groen van de radijs goed gespoeld en in stukken gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 2 aardappelen in blokjes gesneden
- 2 bouillonblokjes
- ¾ liter water
- Zout en peper naar smaak
- 125 ml crème fraîche
- Croutons voor garnering
Instructies
- Doe het groen van de radijs, aardappelen, uien en de bouillonblokjes in een grote soeppan.
- Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
- Voeg de in plakjes gesneden radijsjes toe aan de gepureerde soep en roer goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer de soep in kommen, met een lepel crème fraîche en garneer met knapperige croutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze pittige soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g