Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons

Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons

Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons

Een verrassende pittige radijssoep met een romige touch, geserveerd met knapperige croutons voor extra bite.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bosjes radijs 8 radijsjes apart gehouden, even gekookt en in plakjes gesneden
  • Groen van de radijs goed gespoeld en in stukken gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • ¾ liter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 ml crème fraîche
  • Croutons voor garnering

Instructies

  • Doe het groen van de radijs, aardappelen, uien en de bouillonblokjes in een grote soeppan.
  • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
  • Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
  • Voeg de in plakjes gesneden radijsjes toe aan de gepureerde soep en roer goed door.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
  • Serveer de soep in kommen, met een lepel crème fraîche en garneer met knapperige croutons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze pittige soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch