Pittige Sour Cream Dip met Knoflook en Mierikswortel
Deze romige en pittige sour cream dip met een vleugje knoflook, mierikswortel en cayennepeper is perfect als dip bij visgerechten, toostjes of knapperige groenten. Makkelijk te maken en boordevol smaak!
Equipment
- Deksel of folie
Ingrediënten
- 500 ml sour cream
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel mierikswortel uit potje
- ½ theelepel cayennepeper
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.
- Zet de dip afgedekt 2-3 uur in de koelkast om op smaak te komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de dip bij vis, zoals gerookte forel of geroosterde kabeljauw, of gebruik hem als dip bij toostjes of knapperige verse groenten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige en pittige smaak van deze sour cream dip.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g