Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
voor het pizzadeeg: (of anders of pizzabodem kant-en-klaar)
- 250 gram bloem
- 0.5 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 zakje gistkorrels direct oplosbare
- 1-2 eetlepel(s) olijfolie
Voor de saus
Beleggen met:
- 150 gram mozzarella
- 15 kerstomaatjes
- 150 gram gerookte zalm snippers
- ⅛ liter crème fraîche
- 2 eetlepel(s) kappertjes
- peper versgemalen
- enkele toefjes dille
Instructies
Bereiding deeg:
- Meng in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gistkorrels door elkaar.
- Maak in het midden een kuiltje en schenk 1 eetlepel olie en het handwarme water erin.
- Meng het deeg, met de hand of met een keukenmachine, in ca. 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
- Vorm van het deeg een bal en laat die, in een met wat olie ingevette kom en afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen.
Bereiding basissaus:
- Laat de tomaten uitlekken.
- Pers de gepelde knoflookteentjes uit boven de stukjes tomaat en roer de oregano en zout en peper naar smaak erdoor.
- U kunt de saus zo gebruiken of hem pureren met de mixer.
- Snijd de uitgelekte mozzarella in piepkleine blokjes. Halveer de schoongemaakte tomaatjes. Snijd de zalm (zo nodiin smalle reepjes.
- Afwerking: Verwarm de oven voor op 250 °Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 2 porties en rol die, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot dunne deegcirkels van ca. 20 cm.
- Druk met de vingertoppen ca. 1 cm van de rand een gootje, zodat de vulling er niet af kan lopen.
- Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de basissaus erover.
- Verdeel de helft van de mozzarella over de pizza's, vervolgens de gerookte zalm en de tomaatjes.
- Schep de crème fraîche in bergjes over de vulling en verdeel de rest van de mozzarella en de kappertjes erover.
- Bestrooi de vulling met peper.
- Bak de pizza's, 1 richel onder het midden van de oven, in ca. 20 minuten gaar.
- Garneer met toefjes dille.