Ravioli met Romige Gorgonzolasaus

Een verfijnde en elegante presentatie van ravioli met gorgonzola-roomsaus, geserveerd als voorgerecht voor vier personen. Op het bord liggen drie perfect gekookte ravioli's, gegarneerd met een rijke, romige gorgonzolasaus, geraspte parmezaanse kaas en een vleugje verse peterselie. De setting bevat een glas rode wijn, rustiek brood en een gezellige tafel met een zachte Italiaanse sfeer, wat doet denken aan een luxe dinerervaring.

Ravioli met Romige Gorgonzolasaus

Een verfijnd voorgerecht met zelfgemaakte ravioli en een romige gorgonzolasaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Deegroller of pastamachine
  • Lepel
  • Uitsteekvorm (6 cm doorsnede)

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • Zout
  • Peper

Voor de vulling:

  • 8 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 300 g verse ricotta
  • 125 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eidooier
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Voor de saus:

  • 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
  • 2 dl slagroom
  • 150 g Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Kneed de bloem, eieren, olie, zout en peper tot een stevig deeg.
  • Voeg indien nodig extra olie toe.
  • Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng de peterselie, ricotta, Parmezaanse kaas, eidooier en nootmuskaat tot een vulling.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine of deegroller.
  • Begin bij stand 1 en werk naar stand 6 of 7.
  • Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
  • Leg deegplakken op een bebloemd oppervlak.
  • Schep theelepels vulling met 8 cm tussenruimte op het deeg.
  • Bestrijk de randen rond de vulling met water en leg een tweede plak deeg erover.
  • Druk de randen goed aan en steek rondjes van 6 cm uit.
  • Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
  • Kook de ravioli 5-8 minuten beetgaar.
  • Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend op laag vuur.
  • Voeg 6 eetlepels Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout.
  • Verdeel de ravioli over de borden, schep wat saus erover en serveer de rest van de saus en Parmezaanse kaas apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Schenk een geurige, zijdeachtige rode wijn zoals een Fleurie uit de Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 22 g | Vet: 39 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst