Ravioli met Romige Gorgonzolasaus
Een verfijnd voorgerecht met zelfgemaakte ravioli en een romige gorgonzolasaus.
Ingrediënten
Voor de vulling:
- 8 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 g verse ricotta
- 125 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 eidooier
- ¼ theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
- 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
- 2 dl slagroom
- 150 g Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kneed de bloem, eieren, olie, zout en peper tot een stevig deeg.
- Voeg indien nodig extra olie toe.
- Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Meng de peterselie, ricotta, Parmezaanse kaas, eidooier en nootmuskaat tot een vulling.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine of deegroller.
- Begin bij stand 1 en werk naar stand 6 of 7.
- Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
- Leg deegplakken op een bebloemd oppervlak.
- Schep theelepels vulling met 8 cm tussenruimte op het deeg.
- Bestrijk de randen rond de vulling met water en leg een tweede plak deeg erover.
- Druk de randen goed aan en steek rondjes van 6 cm uit.
- Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
- Kook de ravioli 5-8 minuten beetgaar.
- Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend op laag vuur.
- Voeg 6 eetlepels Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout.
- Verdeel de ravioli over de borden, schep wat saus erover en serveer de rest van de saus en Parmezaanse kaas apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Schenk een geurige, zijdeachtige rode wijn zoals een Fleurie uit de Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 22 g | Vet: 39 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g