Rode Uienconfituur met Rode Wijn en Port
Een zoet-pittige rode uienconfituur, zacht gestoofd met rode wijn, port en tijm – heerlijk bij paté, foie gras of fijne vleeswaren.
Equipment
- kookpan
- scherp mes
- Schone glazen pot met afsluitbaar deksel
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de maïsolie in een kookpan op laag vuur.
- Voeg de fijngesnipperde rode uien toe en laat ze langzaam glazig worden.
- Voeg de bruine suiker, rode port en rode wijn toe.
- Voeg het takje tijm toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
- Blus af met rode wijnazijn en voeg de Worcestershiresaus toe.
- Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen totdat bijna al het vocht verdampt is en de confituur een stroperige structuur heeft.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de uienconfituur in een schone glazen pot, sluit deze goed af en laat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk bij paté, foie gras, wildgerechten zoals everzwijn, of bij een kaasplankje. Ook lekker als broodbeleg bij een stukje brie.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een volle rode wijn zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 0.5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g