en frisse en kleurrijke foto van een romig zalmsausje met mierikswortel, gegarneerd met verse kruiden zoals dille en kervel, geserveerd in een moderne Mexicaanse keuken. De keuken heeft vrolijke tegels en kleurrijke decoraties, wat zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Het sausje wordt geserveerd met rustiek brood en gerookte zalm, gepresenteerd op een eenvoudige maar stijlvolle manier.

Romig Zalmsausje met Mierikswortel en Verse Kruiden

Dit romige zalmsausje met een vleugje mierikswortel en verse kruiden is perfect als dip voor gerookte zalm of als aanvulling bij een visgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Garde of lepel

Ingrediënten

  • 200 ml slasaus
  • 2 theelepeltjes mierikswortelpasta of 1 voor minder scherpte
  • ½ eetlepel dille
  • ½ eetlepel kervel

Instructies

  • Meng de slasaus, mierikswortelpasta, dille en kervel goed door elkaar met een garde of lepel.
  • Het sausje is klaar om geserveerd te worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit heerlijke sausje kan dienen als dip voor gerookte zalm
Wijnadvies
Dit sausje gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de romigheid van de saus mooi in balans brengt.
 

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 1 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Moederdag / Picknick