Een romige aardappelsalade in een rustieke schaal, gegarneerd met knapperige uitgebakken spekjes, fijngehakte bieslook, ui en peterselie, geserveerd op een houten tafel met een warme, gezellige achtergrond.

Romige Aardappelsalade met Spek en Kruiden

Een romige aardappelsalade met uitgebakken spekjes, verse kruiden en een smeuïge dressing. Perfect als bijgerecht voor elke gelegenheid!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
intrektijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g ui zeer fijn gehakt
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 dl mayonaise
  • 40 g mosterd
  • 400 g rookspek in kleine stukjes, uitgebakken
  • 5 kg aardappelen geschild
  • ½ bosje peterselie fijngehakt
  • ½ potje bieslook fijngehakt
  • Azijn naar smaak
  • Peper versgemalen, naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Controleer de aardappelen op ongerechtigheden.
  • Stoom de aardappelen beetgaar in een stoomtreef in de steamer (ongeveer 6 minuten).
  • Laat de aardappelen volledig afkoelen.
  • Snijd de aardappelen indien nodig in plakken.
  • Meng in een kom de mayonaise met de crème fraîche.
  • Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook heel fijn.
  • Meng de peterselie, bieslook, ui en mosterd door het mayonaise-crème fraîche mengsel.
  • Breng de dressing op smaak met versgemalen peper, zout en azijn.
  • Meng de afgekoelde aardappelen door de saus.
  • Laat de salade enkele uren intrekken in de koelkast.
  • Schep voor het serveren de uitgebakken spekjes door of over de salade.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra verse peterselie en serveer met een knapperig stokbroodje.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past perfect bij deze aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 32 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch