Romige Aardappelsalade met Spek en Kruiden
Een romige aardappelsalade met uitgebakken spekjes, verse kruiden en een smeuïge dressing. Perfect als bijgerecht voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
Instructies
- Controleer de aardappelen op ongerechtigheden.
- Stoom de aardappelen beetgaar in een stoomtreef in de steamer (ongeveer 6 minuten).
- Laat de aardappelen volledig afkoelen.
- Snijd de aardappelen indien nodig in plakken.
- Meng in een kom de mayonaise met de crème fraîche.
- Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook heel fijn.
- Meng de peterselie, bieslook, ui en mosterd door het mayonaise-crème fraîche mengsel.
- Breng de dressing op smaak met versgemalen peper, zout en azijn.
- Meng de afgekoelde aardappelen door de saus.
- Laat de salade enkele uren intrekken in de koelkast.
- Schep voor het serveren de uitgebakken spekjes door of over de salade.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse peterselie en serveer met een knapperig stokbroodje.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past perfect bij deze aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 32 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 4 g