Romige Auberginepuree met Aardappel en Citroen

Romige Auberginepuree met Aardappel en Citroen

Romige Auberginepuree met Aardappel en Citroen

Deze zachte en romige auberginepuree met aardappel en een vleugje citroen is het perfecte bijgerecht voor elk hoofdgerecht. De combinatie van smaken is eenvoudig maar heerlijk verfijnd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pureestamper

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie plus extra voor serveren
  • 2 aardappelen in gelijke stukken gesneden
  • ½ dl water
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan.
  • Voeg de plakken aubergine toe en bak ze al omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af.
  • Voeg ½ dl water toe aan de aubergine en laat het geheel met de deksel op de pan 30 minuten smoren, totdat de aubergineplakken helemaal zacht zijn.
  • Prak de gekookte aardappelen fijn en pureer ze samen met de aubergine.
  • Breng de puree op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en citroensap.
  • Vlak voor het serveren klop je 1 eetlepel olijfolie door de puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de auberginepuree als smaakvol bijgerecht bij verschillende hoofdgerechten.
Geniet ervan!

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de lichte en verfijnde smaken van deze auberginepuree.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst