Romige Avocado-Gorgonzola Salade met Kruidige Marinade
Equipment
- Bord
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse rozemarijn
- 25 g verse bieslook
- Zout
- Versgemalen witte peper
- 1 avocado
- 150 g gorgonzola
- ½ krop lollo rosso sla
- 75 g croutons
Instructies
Voorbereiden:
- Meng in een kom de olijfolie, citroensap en witte wijn tot een marinade.
- Pers de knoflookteentjes erboven uit.
- Knip de naaldjes van de rozemarijntakjes en snijd de bieslook fijn, voeg ze toe aan de marinade.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado.
- Snijd de helften in dunne plakken en leg ze op een bord.
- Schenk de marinade erover en zet de avocado afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.
- Verkruimel de gorgonzola boven een kom.
Bereiden:
- Maak de sla schoon, was deze en verdeel de bladeren over vier borden.
- Schep de avocadoplakken voorzichtig uit de marinade en rangschik ze op de sla.
- Verdeel de gorgonzola over de avocado.
- Strooi de croutons eroverheen.
- Schenk de resterende marinade over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige en kruidige avocado-gorgonzola salade vraagt om een stevige witte wijn zoals een Chardonnay uit Italië of een Vermentino.Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 9 g | Vet: 29 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g