Romige Broccoli Zalmtaart met Brie

Een goudbruin gebakken broccoli-zalmtaart met brie in een ronde quichevorm. De bovenkant toont duidelijk broccoliroosjes, gesmolten brie en halve kerstomaatjes. Het geheel is gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, zacht verlicht door natuurlijk licht. Een verse salade in een schaal staat ernaast.

Romige Broccoli Zalmtaart met Brie

Een heerlijke hartige taart met broccoli, gerookte zalm en brie, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Ovenschaal of quichevorm (24 cm doorsnede)
  • Deegroller (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taarten diepvries kan ook met bladerdeeg, maar dat is veel vetter!
  • 400 g broccoli
  • 200 g kerstomaatjes cherrytomaatjes
  • 150 g brie
  • 200 g gerookte zalm in snippers verdeeld
  • 100 g geraspte kaas
  • Peper uit de molen
  • Boter om in te vetten

Voor de saus:

  • 3 eieren
  • Bekertje crème fraîche
  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Laat de diepvriesblaadjes ontdooien.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 1 à 2 minuten beetgaar in kokend water met zout.
  • Spoel ze direct om met koud water om doorgaren te voorkomen en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepeltje het vocht en de zaadjes uit de helftjes.
  • Snijd de brie in blokjes.
  • Vet de ovenschaal in met boter en bekleed deze met de plakjes deeg (het past precies, beetje bijsnijden en plakken).
  • Verdeel de zalmsnippers, de tomaatjes, de broccoliroosjes en de blokjes brie over de bodem van de schaal.
  • Klop de eieren samen met de crème fraîche, zout, peper en het paprikapoeder schuimig.
  • Giet dit mengsel over de vulling.
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  • Bak de taart in 25-30 minuten gaar in de oven, net iets onder het midden.
  • Serveer met een lekkere salade en geniet van deze smakelijke Broccolizalmtaart met een heerlijke combinatie van zalm, brie en groenten!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze hartige taart gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de rijke smaken van de zalm en brie aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 3 g | Zout: 500 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Pescatarian