Romige Broccolicrèmesoep met Gerookte Zalmreepjes
Een romige broccolicrèmesoep met een luxe touch van gerookte zalmreepjes.
Equipment
Ingrediënten
- 750 g broccoli
- 2 uien
- 1-2 bouillonblokjes naar smaak
- 200 g crème fraîche
- 200 g gerookte zalm
- 800 ml water
- Peper
- Zeezout
Instructies
- Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snijd de stronk in dobbelstenen.
- Schil de uien en hak ze fijn.
- Breng 800 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
- Voeg de uien en broccoli toe aan de bouillon.
- Dek de pan af en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken totdat de broccoli zacht is.
- Haal een paar broccoliroosjes uit de pan voor de garnering.
- Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde crèmesoep.
- Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zeezout en peper.
- Voeg de apart gehouden broccoliroosjes weer toe aan de soep.
- Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
- Verdeel de soep over vier borden of kommen en garneer met de zalmreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met versgebakken ciabatta of stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g