Romige Broccolicrèmesoep met Gerookte Zalmreepjes

Een kom romige broccolisoep, gegarneerd met heldergroene broccoliroosjes en dunne plakjes gerookte zalm, geserveerd op een rustiek houten oppervlak. Ernaast ligt een versgebakken ciabatta. Op de achtergrond een moderne keuken met kruidenpotten en een gezellige sfeer.

Romige Broccolicrèmesoep met Gerookte Zalmreepjes

Een romige broccolicrèmesoep met een luxe touch van gerookte zalmreepjes.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g broccoli
  • 2 uien
  • 1-2 bouillonblokjes naar smaak
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g gerookte zalm
  • 800 ml water
  • Peper
  • Zeezout

Instructies

  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snijd de stronk in dobbelstenen.
  • Schil de uien en hak ze fijn.
  • Breng 800 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Voeg de uien en broccoli toe aan de bouillon.
  • Dek de pan af en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken totdat de broccoli zacht is.
  • Haal een paar broccoliroosjes uit de pan voor de garnering.
  • Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde crèmesoep.
  • Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zeezout en peper.
  • Voeg de apart gehouden broccoliroosjes weer toe aan de soep.
  • Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  • Verdeel de soep over vier borden of kommen en garneer met de zalmreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met versgebakken ciabatta of stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter