Romige Chocoladepudding

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter halfvolle melk
  • ½ liter room
  • 8 eetlepels fijne suiker
  • 500 g pure chocolade
  • 4 eetlepels aardappelzetmeel

Instructies

  • Giet de melk, room en chocolade in een grote pan en verwarm het bijna tot het kookpunt.
  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de suiker toe aan de pan en roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
  • Meng het aardappelzetmeel met een beetje water om een glad papje te vormen.
  • Voeg het aardappelzetmeel mengsel langzaam toe aan de pan terwijl je continu roert met een garde.
  • Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de gewenste consistentie heeft bereikt.
  • Verdeel de chocoladepudding direct over de schaaltjes.
  • Laat de pudding afkoelen en opstijven in de koelkast voor minstens 1 uur voordat je serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas zoete rode wijn zoals een Ruby Port past goed bij deze romige chocoladepudding, de rijke smaken vullen elkaar mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 40 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm