Romige Chocomousse met Mascarpone

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
rusttijd in de koelkast 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 pakje pure chocolade bij voorkeur Côte d'Or
  • 3 eieren

Instructies

  • Splits de eidooiers van het eiwit.
  • Laat de chocolade smelten au bain-marie.
  • Klop de suiker door de eidooiers totdat het mengsel luchtig is.
  • Klop het eiwit stijf met een mixer.
  • Meng in een kom de eidooiers en mascarpone.
  • Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens heel voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel.
  • Vouw het eiwit er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over potjes.
  • Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige chocomousse als een decadent dessert na een speciale maaltijd.

Wijnadvies:

Het gaat goed samen met een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een zoete rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm