Romige Chocomousse met Mascarpone
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 100 g suiker
- 1 pakje pure chocolade bij voorkeur Côte d'Or
- 3 eieren
Instructies
- Splits de eidooiers van het eiwit.
- Laat de chocolade smelten au bain-marie.
- Klop de suiker door de eidooiers totdat het mengsel luchtig is.
- Klop het eiwit stijf met een mixer.
- Meng in een kom de eidooiers en mascarpone.
- Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed.
- Voeg vervolgens heel voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel.
- Vouw het eiwit er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het mengsel over potjes.
- Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige chocomousse als een decadent dessert na een speciale maaltijd.