Romige Courgettemousse
Deze romige courgettemousse combineert subtiele smaken van courgette, knoflook en room. Ideaal als voorgerecht of verfijnd bijgerecht bij een lichte maaltijd.
Equipment
- Ingevette ovenschaaltjes of kopjes
- Grote ovenschaal voor au bain-marie bereiding
Ingrediënten
- 2 courgettes
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- Peper en zout naar smaak
- 2 dl room
- 4 eieren
Instructies
- Snijd de courgettes in schijfjes en stoof ze gaar in een beetje olijfolie.
- Pel de ui en knoflook, snipper ze fijn en stoof ze mee met de courgettes.
- Laat de gare courgettes uitlekken.
- Pureer de courgettes, ui en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de room en de eieren door de courgettepuree.
- Schep het mengsel in ingevette ovenschaaltjes of kopjes (ongeveer 3/4 vol).
- Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met warm water tot halverwege de schaaltjes.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 225 °C en laat de mousse in ongeveer 30 minuten gaar worden.
- Laat de mousse goed afkoelen en stort ze op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de courgettemousse met een frisse salade van rucola, kerstomaatjes en een vinaigrette van citroen en olijfolie. Voeg eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze delicate courgettemousse.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 9 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g