Romige Courgettesoep met Tomatenbruschetta

Romige Courgettesoep met Tomatenbruschetta

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 4 rijpe roma tomaten
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4 eetlepels mix voor bruschetta al pomodore potje à 58 g
  • 1 bakje gerookte zalmsnippers ca. 200 g

Instructies

  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en smoor de courgettes afgedekt gedurende 10 minuten.
  • Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Maak de tomaten schoon, snijd ze in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster het brood.
  • Laat de bruschettamix in 8 eetlepels heet water wellen, meng daarna met de rest van de olie.
  • Besmeer de geroosterde sneetjes brood met de bruschettamix en leg er de helft van de tomaat op.
  • Schep de soep in vier soepborden en verdeel de zalmsnippers en de rest van de tomaat erover.
  • Serveer de soep met de tomatenbruschetta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, romige soep en de smaakvolle bruschetta.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan