Romige Courgettesoep met Tomatenbruschetta
Equipment
- soepborden
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 6 eetlepels olijfolie
- 500 ml visbouillon van tablet
- 4 rijpe roma tomaten
- 8 sneetjes bruinbrood
- 4 eetlepels mix voor bruschetta al pomodore potje à 58 g
- 1 bakje gerookte zalmsnippers ca. 200 g
Instructies
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en smoor de courgettes afgedekt gedurende 10 minuten.
- Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Maak de tomaten schoon, snijd ze in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster het brood.
- Laat de bruschettamix in 8 eetlepels heet water wellen, meng daarna met de rest van de olie.
- Besmeer de geroosterde sneetjes brood met de bruschettamix en leg er de helft van de tomaat op.
- Schep de soep in vier soepborden en verdeel de zalmsnippers en de rest van de tomaat erover.
- Serveer de soep met de tomatenbruschetta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, romige soep en de smaakvolle bruschetta.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g