Romige Pasta met Vis in Dillesaus

Romige Pasta met Vis in Dillesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g fusilli tricolore
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 tablet visbouillon
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 300 g diepvries kabeljauwfilet in blokjes
  • 125 g roze garnalen
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels dille vers of diepvries, fijngehakt

Instructies

  • Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water en wat zout gedurende 10-12 minuten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  • Roer de bloem erdoor en bak dit mengsel 2-3 minuten zachtjes zonder te laten kleuren.
  • Voeg al roerend een derde van de melk toe en blijf roeren tot er een dikke, gebonden saus ontstaat.
  • Voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk toe om de saus te verdunnen.
  • Blijf roeren tot de saus glad is.
  • Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de ui, kabeljauw en garnalen toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.
  • Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door.
  • Voeg de fijngehakte dille toe en roer goed door.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Schep de romige vissaus over de pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige pasta met vis met een bijgerecht van broccoli voor een compleet en smakelijk diner.
Geniet van de delicate smaken van de vis en de romige dillesaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken