Romige Ravioli met Gorgonzola-Roomsaus
Heerlijke huisgemaakte ravioli gevuld met ricotta en peterselie, geserveerd met een romige gorgonzola-roomsaus.
Equipment
- Deegroller of pastamachine
- Koelrek
Ingrediënten
Voor de pasta:
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper
Voor de vulling:
- 8 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 g verse ricotta
- 125 g parmezaanse kaas geraspt
- 1 eidooier
- ¼ theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
- 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
- 200 ml slagroom
- 150 g parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pasta en kneed tot een stevig deeg.
- Voeg indien nodig extra olie toe.
- Zet het deeg afgedekt 30 minuten koel weg.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine (of deegroller), beginnend bij stand 1 en eindigend bij stand 6 of 7.
- Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
- Leg het uitgerolde deeg op een bebloemde plank.
- Schep theelepels van de vulling op het deeg met 8 cm tussenruimte.
- Bestrijk de randen rondom de vulling licht met water.
- Leg een tweede laag deeg erover en druk de randen rondom de vulling goed aan.
- Steek rondjes van 6 cm uit om de ravioli’s te maken.
- Maak 3 ravioli's per persoon.
- Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
- Kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar.
- Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend tot een gladde saus.
- Voeg 6 eetlepels parmezaanse kaas toe en roer door.
- Serveer op elk bord 3 ravioli’s met een lepel saus erover.
- Serveer de rest van de saus en de resterende parmezaanse kaas apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Schenk bij de ravioli een geurige, zijdeachtige rode wijn, zoals een Fleurie of een andere cru uit de Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 24 g | Vet: 33 g | Zout: 300 g | Sugar: 3 g