Romige Ravioli met Gorgonzola-Roomsaus

Een bord met drie handgemaakte ravioli gevuld met ricotta en peterselie, geserveerd met een romige gorgonzola-roomsaus, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie. Op de achtergrond staat een glas rode wijn in een uitnodigende, Italiaanse setting met zacht natuurlijk licht.

Romige Ravioli met Gorgonzola-Roomsaus

Heerlijke huisgemaakte ravioli gevuld met ricotta en peterselie, geserveerd met een romige gorgonzola-roomsaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper

Voor de vulling:

  • 8 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 300 g verse ricotta
  • 125 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eidooier
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Voor de saus:

  • 125 g gorgonzola op kamertemperatuur, in blokjes
  • 200 ml slagroom
  • 150 g parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pasta en kneed tot een stevig deeg.
  • Voeg indien nodig extra olie toe.
  • Zet het deeg afgedekt 30 minuten koel weg.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine (of deegroller), beginnend bij stand 1 en eindigend bij stand 6 of 7.
  • Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
  • Leg het uitgerolde deeg op een bebloemde plank.
  • Schep theelepels van de vulling op het deeg met 8 cm tussenruimte.
  • Bestrijk de randen rondom de vulling licht met water.
  • Leg een tweede laag deeg erover en druk de randen rondom de vulling goed aan.
  • Steek rondjes van 6 cm uit om de ravioli’s te maken.
  • Maak 3 ravioli's per persoon.
  • Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
  • Kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar.
  • Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend tot een gladde saus.
  • Voeg 6 eetlepels parmezaanse kaas toe en roer door.
  • Serveer op elk bord 3 ravioli’s met een lepel saus erover.
  • Serveer de rest van de saus en de resterende parmezaanse kaas apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Schenk bij de ravioli een geurige, zijdeachtige rode wijn, zoals een Fleurie of een andere cru uit de Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 24 g | Vet: 33 g | Zout: 300 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst