Romige Spaghetti met Garnalen en Asperges

Romige Spaghetti met Garnalen en Asperges

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan
  • Wok of grote koekenpan
  • Grote platte schaal

Ingrediënten

  • 280 gram droge spaghetti 70 gram per persoon
  • 150 gram groene dunne asperges
  • 1 potje witte asperges
  • 200 gram broccoli roosjes
  • 400 gram knoflookgarnalen 100 gram per persoon
  • 150 gram Boursin light

Instructies

Spaghetti Koken:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
  • Giet de spaghetti af en roer de Boursin light erdoorheen terwijl de pasta nog warm is.

Groenten Voorbereiden:

  • Snijd de groene asperges in stukjes en wok deze samen met de broccoli roosjes tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de witte asperges af en verwarm deze kort in een aparte pan of magnetron.

Garnalen Wokken:

  • Wok de knoflookgarnalen in een beetje olie tot ze roze en gaar zijn.

Serveren:

  • Verdeel de spaghetti over een grote platte schaal.
  • Verspreid de gewokte groene asperges, broccoli roosjes en opgewarmde witte asperges gelijkmatig over de spaghetti.
  • Garneer met de knoflookgarnalen bovenop de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian