Romige Tuinerwtensoep met Cocktailgarnalen en Dille
Equipment
- soeppan
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 eetlepels boter
- 200 ml slagroom
- 100 ml witte wijn
- 400 ml visbouillon van tablet
- 300 g diepvriestuinerwten
- 200 g cocktailgarnalen ontdooid
- 2 theelepels dille diepvries
Instructies
- Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalotten goudbruin.
- Roer de slagroom erdoor en laat het geheel 1 minuut borrelen.
- Voeg de witte wijn en visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soepbasis 3 minuten doorkoken.
- Voeg de tuinerwten (bewaar een handvol voor later) toe aan de soep en laat ze 3 minuten meekoken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de cocktailgarnalen goed droog.
- Voeg de cocktailgarnalen en de achtergehouden tuinerwten toe aan de soep en verwarm ze 1 minuut mee.
- Verdeel de soep over de diepe borden en bestrooi met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de romige textuur van de soep en de zeevruchten.