Romige Tuinerwtensoep met Cocktailgarnalen en Dille

Romige Tuinerwtensoep met Cocktailgarnalen en Dille

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 400 ml visbouillon van tablet
  • 300 g diepvriestuinerwten
  • 200 g cocktailgarnalen ontdooid
  • 2 theelepels dille diepvries

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalotten goudbruin.
  • Roer de slagroom erdoor en laat het geheel 1 minuut borrelen.
  • Voeg de witte wijn en visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soepbasis 3 minuten doorkoken.
  • Voeg de tuinerwten (bewaar een handvol voor later) toe aan de soep en laat ze 3 minuten meekoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de cocktailgarnalen goed droog.
  • Voeg de cocktailgarnalen en de achtergehouden tuinerwten toe aan de soep en verwarm ze 1 minuut mee.
  • Verdeel de soep over de diepe borden en bestrooi met dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de romige textuur van de soep en de zeevruchten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij / Zout arm