Romige Zeevruchtentaart met Krokante Korst
Een luxe hartige taart boordevol mosselen, Sint Jacobsschelpen en garnalen, verrijkt met een romige saus en een krokante deegkorst.
Equipment
- vork
- kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Maak het taartdeeg door 225 g bloem, 150 g roomboter, zout en water te mengen.
- Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
- Gebruik de resterende bloem en roomboter om een lichte roux te maken.
- Blus de roux af met bouillon en laat het kort doorkoken.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm.
- Prik herhaaldelijk met een vork in het deeg.
- Bak het deeg 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C tot het lichtgeel is.
- Verdeel de mosselen, Sint Jacobsschelpen en garnalen over de taartbodem.
- Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
- Giet de bereide roux over de zeevruchten.
- Plaats de taart nog 10 minuten terug in de oven.
- Bestrooi de taart met fijngehakte peterselie.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een partje citroen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 35 g | Vet: 36 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 3 g