Roodbaarsfilet Masala met Aardappels en Groenten
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 600 g roodbaarsfilet
- 1 pot kip masala kruidenpasta 360 g
- 1 ui in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 250 ml visbouillon van tablet
- 500 g vastkokende aardappels in stukken
- 1 zak panklare spitskool 300 g
- 225 g tuinerwten diepvries
- 4 takjes selderij grofgesneden
Instructies
- Meng de roodbaarsfilet in een schaal met 2 eetlepels kip masala kruidenpasta.
- Dek af en bewaar in de koelkast.
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de rest van de masala kruidenpasta, visbouillon en aardappelstukjes toe.
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de spitskool toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
- Laat het aardappelmengsel snel afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm het aardappelmengsel.
- Leg de gemarineerde roodbaarsfilet erop en stoof het geheel afgedekt in 8-10 minuten gaar.
- Voeg de laatste 2 minuten de bevroren tuinerwten toe en verwarm ze mee.
- Verdeel het gerecht over vier diepe borden en bestrooi met gehakte selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika past goed bij dit pittige gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Sugar: 5 g