Roodbaarsfilet Masala met Aardappels en Groenten

Roodbaarsfilet Masala met Aardappels en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 33 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 pot kip masala kruidenpasta 360 g
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 250 ml visbouillon van tablet
  • 500 g vastkokende aardappels in stukken
  • 1 zak panklare spitskool 300 g
  • 225 g tuinerwten diepvries
  • 4 takjes selderij grofgesneden

Instructies

  • Meng de roodbaarsfilet in een schaal met 2 eetlepels kip masala kruidenpasta.
  • Dek af en bewaar in de koelkast.
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg de rest van de masala kruidenpasta, visbouillon en aardappelstukjes toe.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de spitskool toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Laat het aardappelmengsel snel afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm het aardappelmengsel.
  • Leg de gemarineerde roodbaarsfilet erop en stoof het geheel afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 2 minuten de bevroren tuinerwten toe en verwarm ze mee.
  • Verdeel het gerecht over vier diepe borden en bestrooi met gehakte selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika past goed bij dit pittige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij