Schotse Zalm met Kervel-Sabayon
Een delicaat gerecht van Schotse zalm geserveerd met een romige kervel-sabayon, perfect als verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 750 gr zalmfilet in 4 stukken
- Zout en peper
- 4 eidooiers
- 1 dl droge witte wijn
- ½ dl Els La Vera Limburgs bitter
- 4 eetlepels fijngesneden kervel
- 100 gr gesmolten boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
- Bak de zalm gedurende 12 minuten in het midden van de oven, of tot de vis gaar is.
- Klop ondertussen de eidooiers los met witte wijn en Els La Vera in een kom.
- Plaats de kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel luchtig totdat het begint te binden.
- Voeg de gesmolten boter en fijngesneden kervel toe en blijf kloppen tot de saus goed gemengd en gebonden is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveer de zalm op borden en giet de kervel-sabayon ernaast of eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Dit gerecht past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met een frisse, kruidige toets.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 45 g | Vet: 38 g | Zout: 1 mg