Perfect gebakken Schotse zalmfilet met een romige kervel-sabayon saus, geserveerd op een wit bord. De achtergrond toont een kleurrijke Mexicaanse keuken met heldere tegels en natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Schotse Zalm met Kervel-Sabayon

Een delicaat gerecht van Schotse zalm geserveerd met een romige kervel-sabayon, perfect als verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gr zalmfilet in 4 stukken
  • Zout en peper
  • 4 eidooiers
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ dl Els La Vera Limburgs bitter
  • 4 eetlepels fijngesneden kervel
  • 100 gr gesmolten boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de zalm gedurende 12 minuten in het midden van de oven, of tot de vis gaar is.
  • Klop ondertussen de eidooiers los met witte wijn en Els La Vera in een kom.
  • Plaats de kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel luchtig totdat het begint te binden.
  • Voeg de gesmolten boter en fijngesneden kervel toe en blijf kloppen tot de saus goed gemengd en gebonden is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de zalm op borden en giet de kervel-sabayon ernaast of eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Dit gerecht past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met een frisse, kruidige toets.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 45 g | Vet: 38 g | Zout: 1 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Schotland
Extra aanwijzing Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Valentijnsdag / Verjaardag