Scroppino non alcholico

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 50 ml water
  • 2 eiwitten
  • 15 g poedersuiker
  • 125 g aardbeien
  • 4 bolletjes citroenijs
  • Tonic

Instructies

  • Kook in een pan de suiker met het water tot een heldere siroop van 121 C.
  • Controleer dit door af en toe een theelepeltje eerst in de siroop en daarna direct in een glas
  • water te dopen.
  • Op het moment dat je dan een dunne draad van de siroop kunt trekken, is deze voldoende
  • ingekookt.
  • Klop intussen met een mixer de eiwitten met de poedersuiker luchtig.
  • Giet de siroop in een dunne straal, al mixend bij het luchtige eiwit.
  • Blijf mixen tot het schuim taai aanvoelt en enigszins is afgekoeld.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Schep de aardbeien door het schuim.
  • Schep 1 bolletje citroenijs in een glas en schenk de tonic erop.
  • Maak het af met de aardbeien schuim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Mocktail