Snelle Voorjaarssoep met Ei en Citroen
Een lichte en verfrissende soep, perfect voor de lente, met dunne sliertjes ei in een heldere kippenbouillon en een vleugje citroen en knoflook.
Equipment
- Garde of vork
- soepkommen
Ingrediënten
- liter kippenbouillon
- 1 ei
- knoflook
- ve-tsin Monosodiumglutamaat
- citroensap enkele druppels
- slabladeren of andere groenten zoals sterrekers, waterkers of jonge raapstelen
Instructies
- Verwarm de 1 liter kippenbouillon in een pan tot deze kookt.
- Kluts het ei in een kommetje.
- Zodra de bouillon kookt, roer je het ei er met een garde of vork doorheen zodat er dunne sliertjes ontstaan.
- Breng de bouillon op smaak met knoflook, ve-tsin en een paar druppels citroensap.
- Leg wat slabladeren (of een van de alternatieven) in soepkommen of -borden.
- Schenk de hete soep direct aan tafel over de groenten in de kommen en serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep direct nadat deze over de slabladeren is geschonken om de groenten knapperig te houden.Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g