Snelle Voorjaarssoep met Ei en Citroen

--- **Snelle Voorjaarssoep met Ei en Citroen** --- Heldere kippenbouillon met dunne sliertjes ei, knapperige slabladeren en een vleugje citroen en knoflook. Geserveerd in een wit keramisch soepbord op een houten tafel, met frisse lentekleuren op de achtergrond.

Snelle Voorjaarssoep met Ei en Citroen

Een lichte en verfrissende soep, perfect voor de lente, met dunne sliertjes ei in een heldere kippenbouillon en een vleugje citroen en knoflook.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Garde of vork
  • soepkommen

Ingrediënten

  • liter kippenbouillon
  • 1 ei
  • knoflook
  • ve-tsin Monosodiumglutamaat
  • citroensap enkele druppels
  • slabladeren of andere groenten zoals sterrekers, waterkers of jonge raapstelen

Instructies

  • Verwarm de 1 liter kippenbouillon in een pan tot deze kookt.
  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Zodra de bouillon kookt, roer je het ei er met een garde of vork doorheen zodat er dunne sliertjes ontstaan.
  • Breng de bouillon op smaak met knoflook, ve-tsin en een paar druppels citroensap.
  • Leg wat slabladeren (of een van de alternatieven) in soepkommen of -borden.
  • Schenk de hete soep direct aan tafel over de groenten in de kommen en serveer meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de soep direct nadat deze over de slabladeren is geschonken om de groenten knapperig te houden.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij