Snijbonenstamppot met Garam Masala en Vegetarische Gehaktballetjes
Een verrassende twist op de klassieke stamppot, met snijbonen en de rijke smaak van garam masala.
Ingrediënten
- 12 vegetarische gehaktballetjes
- 1 el garam masala
- 1 grote ui fijn gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes
- 400 gram snijbonen in stukjes gesneden
- 600 gram aardappelen in blokjes gesneden
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn, en maak er vervolgens een smeuïge puree van.
- Houd deze warm.
- Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de ui, knoflook, champignons en snijbonen ongeveer 40 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
- Voeg de garam masala toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de groenten en kruiden door de aardappelpuree en roer alles goed door elkaar.
- Verhit in een aparte pan een theelepel olijfolie en bak de vegetarische gehaktballetjes goudbruin.
- Serveer de stamppot op borden en leg de gebakken gehaktballetjes ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g