Rabarber met vanille

Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille

Geniet van dit verfijnde dessert van Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille, eventueel geserveerd met vanille-ijs of wafels.
Porties: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g verse rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 70 g agavediksap
  • Schil van 1 sinaasappel

Instructies

  • Schil de rabarber en verwijder de houterige draden.
  • Snijd de rabarber in hapklare stukken.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
  • Meng het vanillemerg met het agavediksap.
  • Gebruik een dunschiller om de schil van de sinaasappel te verwijderen.
  • Houd de stukjes schil apart.
  • Leg de rabarberstukken naast elkaar in een vacuümzak.
  • Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel.
  • Bereid de rabarber sous-vide.
  • Stel de stoomoven in op 75°C en laat de rabarber gedurende 13 minuten stomen op het tweede rooster van onderen.
  • Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje.
  • Kook het vocht op de kookplaat in tot het iets is ingedikt.
  • Serveer de sous-vide gegaarde rabarber met het ingedikte vocht als saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een mooie combinatie met de zoetzure smaak van de rabarber en de vanilletonen.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht