Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille
Geniet van dit verfijnde dessert van Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille, eventueel geserveerd met vanille-ijs of wafels.
Ingrediënten
- 250 g verse rabarber
- 1 vanillestokje
- 70 g agavediksap
- Schil van 1 sinaasappel
Instructies
- Schil de rabarber en verwijder de houterige draden.
- Snijd de rabarber in hapklare stukken.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
- Meng het vanillemerg met het agavediksap.
- Gebruik een dunschiller om de schil van de sinaasappel te verwijderen.
- Houd de stukjes schil apart.
- Leg de rabarberstukken naast elkaar in een vacuümzak.
- Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel.
- Bereid de rabarber sous-vide.
- Stel de stoomoven in op 75°C en laat de rabarber gedurende 13 minuten stomen op het tweede rooster van onderen.
- Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje.
- Kook het vocht op de kookplaat in tot het iets is ingedikt.
- Serveer de sous-vide gegaarde rabarber met het ingedikte vocht als saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een mooie combinatie met de zoetzure smaak van de rabarber en de vanilletonen.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Sugar: 20 g