Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Een frisse Spaanse aardappelsalade met knoflooksaus en peterselie, perfect voor bij een zomerse barbecue of als bijgerecht bij een picknick.
Porties: 4 personen
(exclusief koeltijd) 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot knoflooksaus bij voorkeur Spaanse
  • 1 kg aardappelen
  • Peterselie fijngehakt, naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen in een schaal.
  • Meng de knoflooksaus en fijngehakte peterselie door de afgekoelde aardappelen.
  • Zorg ervoor dat alle aardappelen goed bedekt zijn met de saus.
  • Zet de aardappelsalade in de koelkast tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze aardappelsalade gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Herfst / Zomer
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag