Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Een frisse Spaanse aardappelsalade met knoflooksaus en peterselie, perfect voor bij een zomerse barbecue of als bijgerecht bij een picknick.
Porties: 4 personen
(exclusief koeltijd) 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot knoflooksaus bij voorkeur Spaanse
  • 1 kg aardappelen
  • Peterselie fijngehakt, naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen in een schaal.
  • Meng de knoflooksaus en fijngehakte peterselie door de afgekoelde aardappelen.
  • Zorg ervoor dat alle aardappelen goed bedekt zijn met de saus.
  • Zet de aardappelsalade in de koelkast tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze aardappelsalade gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Herfst / Zomer
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag