Spaanse Aardappeltortilla met Geroosterde Ui en Zachte Eieren
Een klassieke Spaanse aardappeltortilla met een goudbruine korst en zachte binnenkant, perfect voor een lunch of als tapas.
Equipment
- koekenpan met dikke bodem
- theedoek
- deksel
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Dep de plakken droog met een theedoek.
- Halveer de ui en snijd deze in dunne halve plakken.
- Klop de eieren los met peper en zout.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem.
- Bak de aardappelplakjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de uiringen toe en bak nog enkele minuten mee.
- Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel.
- Laat de aardappelen gaar worden, af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.
- Roer de aardappelen goed door de geklopte eieren.
- Maak de koekenpan schoon en doe opnieuw een beetje olijfolie in de pan.
- Verhit de olie goed.
- Doe het ei-aardappelmengsel in de pan en bak tot de bovenkant van de tortilla (bijna) gestold is.
- Draai de tortilla om met behulp van een deksel en bak de andere kant bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud met (knoflook) mayonaise.
Wijnadvies
Serveer de aardappeltortilla met een frisse Cava of een lichte Albariño voor een smakelijke combinatie van smaken.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 500 mg | Sugar: 2 g