Spaanse Gemarineerde Uien met Gember en Cayennepeper

Spaanse Gemarineerde Uien met Gember en Cayennepeper

Spaanse Gemarineerde Uien met Gember en Cayennepeper

Deze Spaanse gemarineerde uien zijn een perfecte aanvulling bij zure haring of als pittige toevoeging aan salades. De cayennepeper en gember geven een extra kick aan dit smaakvolle bijgerecht.
Porties: 4 personen
(plus 14 dagen om te marineren) 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g uien in dunne ringen gesneden
  • 5 g suiker
  • 10 g zout
  • 300 ml kruidenazijn
  • 1 g cayennepeper
  • 3 g verse gember in dunne plakjes gesneden

Instructies

Voorbereiding:

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Snijd de gember in flinterdunne plakjes.
  • Kook een bokaal van 500 ml en het bijbehorende deksel enkele minuten in water met zout om te steriliseren.
  • Laat de bokaal omgekeerd uitlekken.
  • Meng de suiker, zout, cayennepeper en gember samen.

Bereiding:

  • Leg de uiringen laag voor laag in de steriele bokaal.
  • Bestrooi elke laag met het suiker-zoutmengsel.
  • Breng de kruidenazijn aan de kook en giet deze over de uien in de bokaal, zodat de uien volledig onder staan.
  • Sluit de pot hermetisch af en laat afkoelen.
  • Bewaar de bokaal op een koele plek.
  • De uien zijn klaar na 14 dagen marineren.
  • Ongeopend kan de bokaal enkele maanden bewaard worden.
  • Serveer de gemarineerde uien bij zure haring, slaatjes of als pittige smaakmaker bij andere gerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze Spaanse gemarineerde uien passen goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of een Albariño.

Voedingswaarden

Calories: 30 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch