Spaanse Knoflookgarnalen
Gamba's al ajillo
Equipment
- Diepe koekenpan of hapjespan
- keukenpapier
- Serveerschaaltjes (bij voorkeur van Spaans aardewerk)
Ingrediënten
- 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen diepvries
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 1 laurierblaadje
- Gedroogd chilipepertje uit molentje
- Grof zeezout
- 2 takjes peterselie fijngehakt
Instructies
- Ontdooi de garnalen door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
- Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
- Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan.
- Bak de plakjes knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt.
- Voeg een beetje chilipeper toe en maal deze boven de pan.
- Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend op matig vuur in 3-5 minuten gaar.
- Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) en verwijder het laurierblaadje.
- Bestrooi de garnalen met grof zeezout en fijngehakte peterselie.
- Serveer met boerenbrood, zoals pain de campagne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze Spaanse knoflookgarnalen met een droge witte wijn zoals een Verdejo uit Rueda of een Albariño uit Galicië.Voedingswaarden
Calories: 308 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 36 g | Sugar: 0 g