Spaanse Tortillapuntjes met Gerookte Vis

Spaanse Tortillapuntjes met Gerookte Vis

Deze Spaanse tortillapuntjes met gerookte paling en zalm zijn perfect als hartige snack of als onderdeel van een zomerse picknick. De zachte aardappeltortilla combineert heerlijk met de frisse komkommer en de volle smaak van gerookte vis.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels geschild en in blokjes
  • 100 g gerookte paling
  • 100 g gerookte zalm
  • 6 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 komkommer
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes 7 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Meng de warme aardappelblokjes door de losgeklopte eieren en voeg een theelepel zout en wat peper toe.
  • Laat het mengsel even staan.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote antiaanbakpan.
  • Schenk het eiaardappelmengsel in de pan en bak de tortilla op laag vuur gedurende 20 minuten gaar.
  • Leg halverwege een deksel op de pan zodat het ei mooi stolt.
  • Schil ondertussen de komkommer en snijd hem doormidden.
  • Verwijder de zaadlijsten en schaaf dunne linten met een dunschiller.
  • Bestrooi de linten met zout en peper.
  • Laat de tortilla afkoelen en snijd er puntjes van met een scherp mes.
  • Beleg elk puntje met een dubbelgevouwen komkommerlint en een stukje gerookte paling of zalm naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze tortillapuntjes met een droge witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een frisse Verdejo, die mooi samengaan met de smaken van de gerookte vis en de komkommer.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fingerfood / Tapas / Tortilla / Tosti's / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Feestdagen etc Picknick