Spaghetti met Romige Mosselsaus en Kruiden
Een smaakvolle pasta met romige mosselsaus, verrijkt met kruiden, knoflook en een vleugje witte wijn. Een heerlijk mediterraan gerecht!
Ingrediënten
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ⅛ liter droge witte wijn
- 2 el olie
- 250 g gekookte mosselen
- 3 el gehakte peterselie
- 400 g spaghetti
- 4 grote eieren
- Peper naar smaak
- Rundvleesjuspoeder bereid volgens instructies
- Snufje nootmuskaat
- Zout naar smaak
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12-15 minuten gaar.
- Giet de pasta af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
- Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
- Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan.
- Voeg ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat 3 minuten zachtjes stoven.
- Bereid de rundvleesjuspoeder volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
- Roer alles goed door en laat de saus nog 5 minuten zachtjes trekken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra gehakte peterselie en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g