Spaghetti met Romige Mosselsaus en Kruiden

Pasta met romige mosselsaus, geserveerd op een kleurrijke schaal, gegarneerd met verse kruiden, citroenpartjes en een lichte strooiing van kaas.

Spaghetti met Romige Mosselsaus en Kruiden

Een smaakvolle pasta met romige mosselsaus, verrijkt met kruiden, knoflook en een vleugje witte wijn. Een heerlijk mediterraan gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • liter droge witte wijn
  • 2 el olie
  • 250 g gekookte mosselen
  • 3 el gehakte peterselie
  • 400 g spaghetti
  • 4 grote eieren
  • Peper naar smaak
  • Rundvleesjuspoeder bereid volgens instructies
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12-15 minuten gaar.
  • Giet de pasta af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
  • Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
  • Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan.
  • Voeg ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat 3 minuten zachtjes stoven.
  • Bereid de rundvleesjuspoeder volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
  • Roer alles goed door en laat de saus nog 5 minuten zachtjes trekken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra gehakte peterselie en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente / Zomer