Spaghetti met Zalm en Prei in Tomatensaus

Spaghetti met Zalm en Prei in Tomatensaus

Spaghetti met Zalm en Prei in Tomatensaus

Deze heerlijke spaghetti met zalm, prei en een romige tomatensaus is een snel en smaakvol gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. De toevoeging van kruidenroomkaas en bieslook zorgt voor een frisse en romige twist.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groot blik zalm 450 g
  • 400 g spaghetti
  • Slaolie voor het bakken
  • 2 preien
  • ½ l kant-en-klare tomatensaus
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti in een ruime pan met kokend water, een snufje zout en een scheutje olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af, laat uitlekken en meng met wat versgemalen peper.
  • Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes.
  • Snijd de preien in dunne ringen en bak ze zachtjes glazig in een diepe pan met 3 eetlepels slaolie.
  • Roer de kant-en-klare tomatensaus door de prei en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Verkruimel de kruidenroomkaas en voeg deze, samen met de zalm, toe aan de saus.
  • Warm de saus nog 2 minuten door.
  • Doe de gekookte spaghetti in een grote schaal, schep de saus erover en verdeel de verse roomkaas en de bieslook over het gerecht.
  • Serveer direct en geniet van deze romige en smakelijke maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Dit gerecht past uitstekend bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die de romige smaken van de zalm en roomkaas complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer