Een heerlijke spinazie-champignongratin, geserveerd in een rustieke ovenschaal. Het gerecht bevat lagen romige béchamelsaus, malse spinazie en gebakken champignons, afgetopt met een goudbruine korst en extra champignons. Geplaatst in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Spinazie-Champignongratin

Een romige en smaakvolle gratin van spinazie en champignons, perfect om te serveren als bijgerecht bij een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Ovenschaal (beboterde)
  • grill

Ingredients

  • 600 g diepvries bladspinazie ontdooid
  • 60 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl béchamelsaus bijv. Grand d'Italia
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 g champignons in plakjes
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Instructions

  • Spinazie voorbereiden: Knijp de ontdooide spinazie goed uit.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes bruin in 3 minuten.
  • Spinazie bakken: Voeg de spinazie toe aan de pan en bak deze 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Béchamelsaus toevoegen: Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan door de spinazie, samen met zout en peper.
  • Zet dit mengsel over in een beboterde ovenschaal.
  • Champignons bakken: Verhit de rest van de boter in een pan en bak de champignons 5 minuten

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte, romige Chardonnay of een zachte Pinot Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 350 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk / Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch