Spinazie-Champignongratin
Een romige en smaakvolle gratin van spinazie en champignons, perfect om te serveren als bijgerecht bij een feestelijk diner.
Equipment
- Ovenschaal (beboterde)
- grill
Ingredients
- 600 g diepvries bladspinazie ontdooid
- 60 g boter
- 1 teentje knoflook
- 3 dl béchamelsaus bijv. Grand d'Italia
- Zout en peper naar smaak
- 250 g champignons in plakjes
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eidooiers
Instructions
- Spinazie voorbereiden: Knijp de ontdooide spinazie goed uit.
- Verhit de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes bruin in 3 minuten.
- Spinazie bakken: Voeg de spinazie toe aan de pan en bak deze 4 minuten op middelhoog vuur.
- Béchamelsaus toevoegen: Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan door de spinazie, samen met zout en peper.
- Zet dit mengsel over in een beboterde ovenschaal.
- Champignons bakken: Verhit de rest van de boter in een pan en bak de champignons 5 minuten
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, romige Chardonnay of een zachte Pinot Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 350 g | Sugar: 3 g