Spinazie-Feta Strudel: Hartige Vegetarische Hoofdgerecht

Spinazie-Feta Strudel Hartige Vegetarische Hoofdgerecht

Spinazie-Feta Strudel: Hartige Vegetarische Hoofdgerecht

Oostenrijkse elegantie meets Mediterraanse smaak: deze Spinazie-Feta Strudel is de perfecte hartige verrassing! Een knapperige rol van glutenvrij bladerdeeg, boordevol romige, ziltige feta en verse spinazie. Dit gerecht is zo indrukwekkend dat je tafelgasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl de voorbereiding in een zucht is gebeurd. Het ultieme, vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag, of een chique avond!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
(exclusief baktijd) 25 minuten
kostprijs per persoon €3,00 - €4,00 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 800 gram bladspinazie geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
  • 250 gram feta verkruimeld
  • Peper Naar smaak
  • Zout Naar smaak
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
  • Pijnboompitten Naar smaak, om te bestrooien

Instructies

Vulling voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 220C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook kort aan totdat deze geurt.
  • Voeg het paneelmeel toe en bak kort mee.
  • Roer de fijngesneden bladspinazie erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en meng vervolgens de verkruimelde feta erdoor.

Strudel rollen en bakken

  • Rol het glutenvrij bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de spinazie-feta vulling over het onderste deel van het deeg.
  • Zorg hierbij voor een lege rand van 2 cm aan de onderkant en de zijkanten.
  • Rol het deeg van onderaf strak op tot een strudel.
  • Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrijk de rol met het losgeklopt ei en bestrooi royaal met pijnboompitten.
  • Bak de strudel in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, totdat deze goudbruin en knapperig is

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveersuggestie
Serveer deze heerlijke spinazie-feta strudel warm met een lichte, frisse salade met een eenvoudige vinaigrette als compleet hoofdgerecht.
Wijnadvies
De ziltigheid van de feta en de aardse, ijzerachtige smaak van de spinazie vragen om een lichte rode wijn met zachte tannines en een goede zuurgraad. Een lichte, elegante Pinot Noir uit de Bourgogne of de Elzas is ideaal, met zijn tonen van rood fruit en subtiele aardse nuances die de hartigheid van de strudel mooi complementeren. Mocht je liever wit drinken, kies dan voor een droge, minerale Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 15 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Fusion / Griekenland / Oostenrijk
Jaargetijde: Herfst / Lente
Geschikt voor Dieët: Eiwitrijk / Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Borrel