Struisvogelbiefstuk met Courgette Krans en Madeira-roomsaus

Struisvogelbiefstuk met Courgette Krans en Madeira-roomsaus

Struisvogelbiefstuk met Courgette Krans en Madeira-roomsaus

Een elegant gerecht van malse struisvogelbiefstuk met een courgettekrans en een romige madeira-roomsaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Schiller voor de courgette
  • Verwarmde borden

Ingrediënten

  • 4 struisvogelbiefstukken van 150 g
  • 100 g boter
  • 1 courgette in plakjes geschaafd
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Scheutje madeira
  • 1 dl crème fraîche
  • Aardappelblokjes gebakken

Instructies

  • Schaaf de courgette in plakjes en fruit ze licht aan in de helft van de boter.
  • Draai het vuur uit en laat ze staan.
  • Verhit de rest van de boter in een pan en bak de struisvogelbiefstukken aan beide kanten bruin.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en houd ze warm.
  • Giet de madeira bij het braadvocht en voeg vervolgens de crème fraîche toe.
  • Roer tot een gladde saus.
  • Leg de gebakken struisvogelbiefstukjes op 4 verwarmde borden.
  • Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op de rand van het vlees.
  • Giet de saus rondom het vlees en serveer het gerecht met gebakken aardappelblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot, die mooi aansluit bij de rijke smaak van de struisvogelbiefstuk en de madeira-roomsaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Struisvogel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst