Tagliatelle met Tongscharreepjes in Vis- en Dillesaus

Tagliatelle met Tongscharreepjes in Vis- en Dillesaus

Tagliatelle met Tongscharreepjes in Vis- en Dillesaus

Geniet van deze smaakvolle tagliatelle met tongscharreepjes in een romige vis- en dillesaus. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 600 g groene tagliatelle
  • 600 g tongscharfilet in reepjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Bloem om te bestrooien
  • 50 g boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 dl water
  • 2 zakjes vis & dillesaus
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels fijngesneden dille

Instructies

  • Kook de groene tagliatelle volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
  • Bestrooi de tongscharreepjes met zout, peper en bloem.
  • Smelt de boter in een pan en bak de visreepjes in ongeveer 4 minuten bruin en gaar, regelmatig roeren.
  • Bereid de vissaus door de droge witte wijn en het water aan de pan toe te voegen.
  • Voeg de vis- en dillesauszakjes toe en roer goed door.
  • Roer de slagroom en de fijngesneden dille door de saus.
  • Giet de tagliatelle af en leg deze op een schaal.
  • Verdeel de gebakken visreepjes en de saus over de tagliatelle en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio om de romige vis- en dillesaus te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Pasta / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst