Tartelettes au Brie met Bladselderij

Tartelettes au Brie met Bladselderij

Deze heerlijke tartelettes au Brie met een romige vulling van brie, slagroom en nootmuskaat zijn een perfect hapje voor de feestdagen. Serveer als onderdeel van een feestelijk menu.
Porties: 32 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g rijpe brie
  • 2 eidooiers
  • 1 ½ dl slagroom
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 32 mini-pasteibakjes of ragoutbakjes bijv. Jos Poell
  • 5 eetlepels bladselderij fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verwijder de korst van de brie en pureer de brie.
  • Voeg de eidooiers, slagroom, nootmuskaat, zout en peper toe aan de gepureerde brie en meng goed.
  • Vul de pasteibakjes met het brie-mengsel, maar vul ze niet helemaal tot de rand.
  • Bak de gevulde pasteitjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze lichtbruin zijn.
  • Bestrooi de gebakken pasteitjes met fijngehakte bladselderij voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een glas droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc, die mooi past bij de romige textuur van de brie.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst