Tartelettes au Brie met Bladselderij
Deze heerlijke tartelettes au Brie met een romige vulling van brie, slagroom en nootmuskaat zijn een perfect hapje voor de feestdagen. Serveer als onderdeel van een feestelijk menu.
Ingrediënten
- 150 g rijpe brie
- 2 eidooiers
- 1 ½ dl slagroom
- Nootmuskaat naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 32 mini-pasteibakjes of ragoutbakjes bijv. Jos Poell
- 5 eetlepels bladselderij fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verwijder de korst van de brie en pureer de brie.
- Voeg de eidooiers, slagroom, nootmuskaat, zout en peper toe aan de gepureerde brie en meng goed.
- Vul de pasteibakjes met het brie-mengsel, maar vul ze niet helemaal tot de rand.
- Bak de gevulde pasteitjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze lichtbruin zijn.
- Bestrooi de gebakken pasteitjes met fijngehakte bladselderij voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc, die mooi past bij de romige textuur van de brie.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g