Tempura van AllerHande

Tempura van AllerHande

Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 theelepel vloeibare kruidenbouillon knijpflesje
  • 2 eetlepels sherry medium dry
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 shii-takes paddestoelen
  • 2 bosuitjes
  • 4 minimaïskolfjes
  • 6 peultjes
  • 2 broccoliroosjes
  • 1 ei uit koelkast
  • 75 g bloem
  • 2 dl olie
  • ½ dl sesamolie

Instructies

  • In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
  • Sherry en sojasaus erdoor roeren.
  • Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • Op 2 borden scheppen.
  • Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
  • Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
  • Groenten schoonmaken, heel laten.
  • In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
  • Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
  • In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
  • Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch

Tempura van Astrid Veltman

Tempura van Astrid Veltman

is de naam voor een gefrituurd vis- of groentegerecht. Japanners maken het beslag zelf, maar de kant-en-klare tempuramix van Blue Dragon is ook erg makkelijk. Bereid het beslag en haal er grote garnalen, stukken tongschar, reepjes paprika, stukken aubergine, rode uiringen en repen courgette door. Frituur de pakketjes en serveer met sojasaus als snack of als voorgerecht. In tegenstelling tot andere Japanse gerechten is tempura vrij zwaar en daarom zijn 5-7 snacks per persoon meestal genoeg.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl ijskoud water
  • zout gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels ketjap
  • 21/2 dl bouillon van tablet
  • 21/2 dl olie om te frituren

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in plakken.
  • Maak de paprika, wortel en de sperziebonen schoon.
  • Snijd de paprika en de wortel in reepjes van ± 5 cm..
  • Snijd de sperziebonen in stukjes van ± 5 cm.
  • Dep alle groenten droog en bestrooi ze met wat bloem.
  • Zeef voor het beslag de bloem en splits de eieren.
  • Roer in een kom de bloem met het ijswater los (niet kloppen!).
  • Meng de bloem erdoor tot een klonterig beslag ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer voor de saus de ketjap door de bouillon.
  • Verwarm de saus in een steelpannetje.
  • Schenk in een frituurpan een laagje olie van ± 8 cm.
  • Verhit de olie tot ± 170 graden Celcius.
  • Doop de groenten in het beslag en frituur telkens enkele stukjes groenten ±
  • 3 minuten in de olie tot ze bruin zijn.
  • Laat de groenten uitlekken, breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met rijst en warme dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Japan