Tempura van AllerHande
Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 theelepel vloeibare kruidenbouillon knijpflesje
- 2 eetlepels sherry medium dry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 cm gemberwortel
- 4 shii-takes paddestoelen
- 2 bosuitjes
- 4 minimaïskolfjes
- 6 peultjes
- 2 broccoliroosjes
- 1 ei uit koelkast
- 75 g bloem
- 2 dl olie
- ½ dl sesamolie
Instructies
- In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
- Sherry en sojasaus erdoor roeren.
- Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
- Gemberwortel schillen en fijn raspen.
- Op 2 borden scheppen.
- Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
- Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
- Groenten schoonmaken, heel laten.
- In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
- Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
- In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
- Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.