Tobleronemousse met Sinaasappel-Karamel Saus

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr Toblerone reep
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 dl slagroom
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 100 gr suiker
  • 5 eetlepels sinaasappelmarmelade

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Breek de Toblerone-chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
  • Klop de eieren met de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
  • Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de chocolademassa.
  • Laat het geheel 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  • Sinaasappel-Karamel Saus:
  • Breng 2 dl vers sinaasappelsap aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
  • Trek met een dunschiller reepjes van sinaasappelschil en kook deze gedurende 10 minuten zachtjes in het sap.
  • Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
  • Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het inkoken tot een dikke siroop.
  • Roer de sinaasappelschilletjes door de siroop en laat ze 30 minuten marineren.
  • Roer de sinaasappelmarmelade door het sap.
  • Afwerking:
  • Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
  • Schep ovale bolletjes mousse op de borden.
  • Garneer met de gemarineerde sinaasappelschilletjes.
  • Schenk de warme saus rondom de mousse.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze vernieuwde Tobleronemousse met een verrassende sinaasappel-karamel twist!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Feestdagen etc Kerst