Tobleronemousse met Sinaasappel-Karamel Saus
Ingrediënten
- 300 gr Toblerone reep
- 2 eieren
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 dl slagroom
- 2 dl vers sinaasappelsap
- 1 dl sinaasappelsap
- 100 gr suiker
- 5 eetlepels sinaasappelmarmelade
Instructies
- Voorbereiding:
- Breek de Toblerone-chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
- Klop de eieren met de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
- Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de chocolademassa.
- Laat het geheel 2-3 uur opstijven in de koelkast.
- Sinaasappel-Karamel Saus:
- Breng 2 dl vers sinaasappelsap aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
- Trek met een dunschiller reepjes van sinaasappelschil en kook deze gedurende 10 minuten zachtjes in het sap.
- Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
- Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het inkoken tot een dikke siroop.
- Roer de sinaasappelschilletjes door de siroop en laat ze 30 minuten marineren.
- Roer de sinaasappelmarmelade door het sap.
- Afwerking:
- Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
- Schep ovale bolletjes mousse op de borden.
- Garneer met de gemarineerde sinaasappelschilletjes.
- Schenk de warme saus rondom de mousse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze vernieuwde Tobleronemousse met een verrassende sinaasappel-karamel twist!