Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 60 g zachte boter
- 100 g tomatenpuree
- 100 g tomaten fijngesneden
- 2 rode uien fijn gesneden
- 3-4 takjes rozemarijn fijn gesneden
- Gemalen zout
- Gemalen peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel.
- Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
- Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen.
- Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
- Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze heerlijke pizzakrans als hapje of als onderdeel van een tapasassortiment.
- Een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti, past perfect bij de smaken van deze tomatenpizzakrans.