Pizzakrans met tomaten

Tomaten pizzakrans met een goudbruine, krokante bodem, rijk belegd met tomatensaus, gesmolten mozzarella, sappige cherrytomaten en verse basilicumblaadjes. Geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramieken bord, tegen een sfeervolle achtergrond met levendige tafelkleden, rustieke houten accenten en traditionele decoratieve details

Pizzakrans met tomaten

Gemaakt van vers pizzadeeg
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
  • 60 g zachte boter
  • 100 g tomatenpuree
  • 100 g tomaten fijngesneden
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • 3-4 takjes rozemarijn fijn gesneden
  • Gemalen zout
  • Gemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel.
  • Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
  • Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen.
  • Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
  • Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
  • Serveer deze heerlijke pizzakrans als hapje of als onderdeel van een tapasassortiment.
  • Een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti, past perfect bij de smaken van deze tomatenpizzakrans.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Pizza / Tapas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch