Tomatensoep met Witte Wijn en Gekookte Mosselen

Tomatensoep met Witte Wijn en Gekookte Mosselen

Tomatensoep met Witte Wijn en Gekookte Mosselen

Geniet van deze heerlijke tomatensoep verrijkt met witte wijn en mosselen. Een verfijnd voorgerecht dat perfect past bij je kerstmenu. Serveer met vers brood voor een complete smaakbeleving.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • 2 pakjes tomaat-basilicumsoep volgens gebruiksaanwijzing bereid
  • ½ dl witte wijn
  • 150 g kleine gekookte mosselen
  • Verse basilicum fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Instructies

  • Bereid de tomaat-basilicumsoep volgens de instructies op de verpakking.
  • Roer de witte wijn door de bereide soep.
  • Voeg de gekookte mosselen toe aan de soep en verwarm deze kort mee.
  • Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep met fijngehakte verse basilicum voor het serveren.
  • Serveer de tomatensoep direct met vers brood of stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio om de lichte zuren van de tomaat en de delicate smaak van de mosselen te versterken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst