Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur
Verfijnde tongrolletjes gevuld met zalmmousse, geserveerd met een rijke Hollandaisesaus en een frisse garnering van limoen en bieslook.
Equipment
- Au bain-marie
- plasticfolie
Ingrediënten
Voor de zalmmousse:
- 100 g zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
Voor de tongrolletjes:
- 8 tongfilets
- 1 dl visbouillon tablet
- 1 dl witte wijn
- 1 sjalotje fijngehakt
Voor de Hollandaisesaus:
- 200 g boter
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- Cayennepeper naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
- Zet een diepvries mengkom koud.
- Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor.
- Voeg de slagroom, zout en peper toe en meng goed.
- Zet de zalmmousse in de koelkast om op te stijven.
Tongrolletjes maken:
- Sla de tongfilets voorzichtig tussen plasticfolie platter.
- Smeer een dunne laag zalmmousse over de filets en rol ze vanaf de dunne kant losjes op.
- Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en bewaar afgedekt in de koelkast.
Koken:
- Breng de visbouillon, witte wijn en sjalot aan de kook.
- Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
- Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten zachtjes gaar worden.
Hollandaisesaus maken:
- Smelt de boter in de oven op 100°C.
- Schep het melkachtige gedeelte uit de gesmolten boter.
- Houd de gesmolten boter au bain-marie vloeibaar.
- Klop de eidooiers au bain-marie tot een dikke massa.
- Voeg water, citroensap en cayennepeper toe en blijf kloppen totdat het mengsel bleker en romiger wordt.
- Voeg al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe.
- De saus is klaar als hij op de achterkant van een lepel blijft hangen.
- Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
- Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
- Schep de lauwwarme Hollandaisesaus eromheen.
- Serveer met broccoli- en wortelpuree, en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een elegante Chardonnay, die de romige Hollandaisesaus perfect aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 800 g | Sugar: 2 g