Tropische Groenterijstschotel met Cashewnoten

Tropische Groenterijstschotel met Cashewnoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g prei in ringen
  • 3 eetlepels olie
  • 300 g basmatirijst
  • 3 eetlepels Indiase currypasta
  • 2 tomaten in partjes
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 50 g blanke rozijnen
  • 150 g ongezouten cashewnoten grofgehakt
  • 500 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de prei toe en fruit deze 5 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de rijst toe en bak deze mee.
  • Roer de currypasta door het prei-rijstmengsel.
  • Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de tomatenpartjes, bevroren tuinerwten en rozijnen toe aan de rijst en warm nog 5 minuten mee.
  • Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de groenterijstschotel over vier borden en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een verfrissende Sauvignon Blanc. Deze wijn heeft een lichte en frisse smaak die goed samengaat met de kruidige en zoete elementen van de rijstschotel.

Voedingswaarden

Calories: 575 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Rijst
Land van herkomst India