Tropische Groenterijstschotel met Cashewnoten
Ingrediënten
- 300 g prei in ringen
- 3 eetlepels olie
- 300 g basmatirijst
- 3 eetlepels Indiase currypasta
- 2 tomaten in partjes
- 450 g diepvries tuinerwten
- 50 g blanke rozijnen
- 150 g ongezouten cashewnoten grofgehakt
- 500 ml water
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de prei toe en fruit deze 5 minuten.
- Voeg de laatste 2 minuten de rijst toe en bak deze mee.
- Roer de currypasta door het prei-rijstmengsel.
- Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de tomatenpartjes, bevroren tuinerwten en rozijnen toe aan de rijst en warm nog 5 minuten mee.
- Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenterijstschotel over vier borden en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een verfrissende Sauvignon Blanc. Deze wijn heeft een lichte en frisse smaak die goed samengaat met de kruidige en zoete elementen van de rijstschotel.
Voedingswaarden
Calories: 575 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g