Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing
Ingrediënten
- 2 cm verse gemberwortel
- ½ limoen
- 125 g suiker
- ½ galiameloen
- ½ cantaloupemeloen
- 1 stuk watermeloen
Instructies
- Schil en rasp de gemberwortel.
- Pers de limoen uit.
- Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
- Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
- Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
- Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
- Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
- Schep de meloenstukken in een grote schaal.
- Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
- Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 2 g | Vet: 0 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 40 g